Köpek kafes eğitimi, köpeğin davranışlarını kontrol altına almak için önemli bir eğitimdir. Pek çok insan köpek kafes eğitimini köpeklere ceza olarak görmektedir. Ancak aslında bizler köpeklerimizin iyiliği için onların köpek box’una alışmasını istiyoruz.
Eğer yavru bir köpeğimiz varsa onun etrafa zarar vermemesi için güzel bir çözüm oluyor. Tabi ki köpek box eğitiminin de insani kurallar dahilinde işlemesi çok önemlidir. Sonucunda iki tarafında mutluluğu sağlanacak olduğunu unutmamak gerekir.
Neden Köpek Kafes Eğitimi Vermeliyiz?
Köpeğimiz zaman içerisinde kendi box’unda kendini güvende, huzurlu ve özgüvenli hissedecektir. Köpek box’unu eğitim süreci boyunca eğitim aracı olarak kullanacağız.
Köpeğimiz için kafes alanını kullanacağımız en tekili konu köpek tuvalet eğitimi olacaktır. Kafes yardımı ile köpek tuvalet eğitimi süreci başarılı ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilir.
Kafese alışan köpeğimiz zaman içerisinde neleri çiğnemesi ve neleri çiğnememesi konusunda net bir fikre sahip olacaktır.
Köpek kafes eğitimi ile birlikte köpeğinizi özellikle küçüklük dönemlerinde pek çok zarardan koruyabilirsiniz.
Temizlik dönemlerinde yada eve gelen köpeklerden korkan misafirler olduğunda onun yanınızda kafeste kalması sağlanabilir.
Yapacağınız uzun yolculuklarda sorun yaşamadan size eşlik edebilir.
Eğer kafese alışırsa gün içinde uyku saatlerinde yada dinlenme saatlerinde kendi kendine kafesine gidip uyuyabilir.
Geceleri oluşan kazaların ( Çiş kaçırma, kemirme gibi) önüne geçer.
Köpek Kafes (Box) Eğitimi Nasıl Verilir?
Köpeğinizi direk olarak kafese kitlemeyin önce kafesin kapısı açık kalsın ve köpeğin içeri girip çıkmasına müsaade edin.
Kafes eğitiminin en önemli aşaması köpeğin yemek yediği yer kafesin içi olmalıdır. Bu şekilde köpek kafeste kendini rahat hissedecektir.
Kafes alıştırma sürecinde ise asla köpeği 1 saatten fazla kapalı tutmayın.
Kafesin içine rahat bir köpek minderi koymalısınız.
Kafesin içinde kapalı kalmaya alışması için mutlaka onunda sevdiği oyuncaklar koymalısınız.
Köpek Kafes (Box) Eğitiminde Kurallar
Ortalama bir yavru köpek tuvaletini en fazla 2 saat tutabilir. Bundan dolayı her iki saatte bir yavruyu tuvalet için dışarı çıkartmalısınız.
Alışma zamanlarında yavru kapalı kaldığı için ağlayabilirler. Ancak bu durumda onu dışarı çıkartırsanız her sıkıldığında ağlayacaktır. Bu noktada disiplinli olmalısınız.
Ancak bilmelisiniz ki tüm gün kafesin içinde kalmak her köpek için eziyettir. Köpek kafesi sadece tuvalet eğitimi, geceleri ve kısa dönemli evde olmadığınız zamanlar kullanılması gerekli olan bir alandır. Yaşam alanı değil, uyuma ve dinlenme alanıdır.
Kafeste 2 saat kalacak olan köpeğin mutlaka enerjisini atmış ve ihtiyaçlarını karşılamış olması gerekir. Onu kafese koymadan önce gerçekten yorgun olduğundan emin olun.
Asla Ceza İçin Kafes Kullanmayın!
Kafes içerisine alışan bir köpek sessiz bir şekilde kafes içinde bekleyecektir. Eğer kafes eğitimi almış bir köpek içeride huzursuz bir şekilde ses çıkartıyorsa onun mutlaka bir ihtiyacı vardır. Dışarı çıkartıp ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamalısınız.
Köpekler kafes eğitimi sürecinde 2-3 saatte bir dışarı çıkartılmalıdır.
Köpek Kafes Eğitimi Sıkça Sorulan Sorular
–Köpek Kafes (Box) Eğitimin Yaşı Var Mıdır? Köpek kafes eğitiminin yaşı yoktur her yaştan köpeğe uygulanabilir.
–Kafesin Boyu Nasıl Olmalıdır? Köpeğin gireceği kafes köpekten minimum 2-3 kat büyük olması gerekir. Ancak daha büyük olursa tuvaletini yapması için alan kalacaktır ve bu en son istediğimiz bir durumdur.
–Köpek Kafeste Kaç Saat Kalabilir? Köpeğimiz alıştıktan sonra günde 2 saat kalabilir ancak 2 saatte bir köpek kafesten çıkartılmalı ve tuvalet gibi ihtiyaçları karşılanmalıdır. Ancak geceleri evde olmadığınız zamanlarda köpeğinizin kafeste kalması güvenlik açısından tercih edilebilir.
–Kafesin Zemini Nasıl Olması Gerekir? Kafesin zemini köpeğin uyuması için uygun olmalıdır. Ancak parçalaması mümkün olmayan ürünler tercih edilmesi önemlidir.
–Köpek Kaç Aylık Olana Kadar Geceyi Kafeste Geçirmelidir? Köpeğimiz kafese alışana kadar geceleri kafeste olması gerekir. Genelde 5-6 aylık süreçten sonra köpek kendi kendine uyumak için kafese gidecektir.
– Köpeği Bağlamak ve Odaya Kapatmak Yerine Neden Kafese Eğitimi Öneriliyor? Bağlı olan köpek kurtulmak için kendine zarar verebilir. Bundan dolayı güvenli bir çözüm değildir. Aynı zaman psikolojik olarak köpeğimize zarar verecektir. Odaya kapatma konusunda ise köpek odaya kapatıldığında etrafa zarar verebilir. Ve istediği her yere tuvalet yapabilir ki bu bizim en son isteyeceğimiz şeydir. Bu noktada herkes için en sağlıklı çözüm köpek kafes eğitimidir.
(Alıntı)
Commentaires